Chambers



Teraz jedno varovanie, aby ste si nemysleli, že všetko čo zavesia na Netflix je hodné vášho času. Občas zvyknú vyprodukovať aj vcelku domätenú hlúposť, ale to sa nemáte šancu dozvedieť skôr ako si pozriete aspoň prvé dva diely, potom tomu ešte dva diely dáte, že čo ak sa to náhodou chytí a ono sa to len zhoršuje, lenže už ste vlastne skoro v polovici, tak to už predsa len dopozeráte, s takým tým sebaľútostivým pocitom v duši, aj keď už veľmi presne tušíte, že koniec bude zo všetkého najhorší. A pritom tá úvodná premisa vyzerala tak sľubne!

Presne prípad seriálu Chambers. Odtrpel som si ho, aby ste vy už nemuseli. Na začiatku je mladé dievča, ktorému zlyhá srdce a pošťastí sa jej dostať náhradné, transplantované, od podobne starej darkyne, ktorá v tom času umrela o pár kilometrov vedľa. Všetko dopadne dobre, až na to, že spozná rodičov darkyne, ktorí v nej vidia pokračovanie ich tragicky zahynuvšej dcéry. To by mohla byť pekná psychologická dráma, o vyrovnávaní sa so smrťou, ale Chambers je v skutočnosti taký teenagerský horror. Darované srdce je viac ako len sval, jeho nositeľka má všelijaké vidiny a zrazu už sme pri sektách, rituáloch, Indiánoch, paralelných dimenziách, čudných drogách, klišéovitom výtvarne a tak ďalej. Z nejakého dôvodu v tom jednu z podstatných úloh vzala Uma Thurman, čo ma teda zmiatlo, lebo hádam ona nie je odkázané na produkcie, z ktorých sa časom nevykľuje aspoň niečo solídne, ale toto jej asi dali prečítať, až keď to bolo nakrútené, alebo čo. 




Chambers je trocha ako Stranger Things, akurát oveľa horší, zmätený, generujúci náhodné zápletky a ešte náhodnejšie rozuzlenia. A to teda už Stranger Things ma nijako zvlášť nenadchli. Ale tam bola aspoň atmosféra, celé to držalo pokope, herci síce neboli bohvieakí, ale boli sympatickí. Nič z toho v Chambers nie je, herci ešte horší a nad to je v tom také množstvo prvoplánových klišé, že by Živým kvetom vystačilo na dva albumy. Plus im ako špeciálny čierny bod treba prirátať úplne hanebný, a zasa extrémne prvoplánový, spôsob akým do deja zatiahli pesničku I wanna Be Adored od Stone Roses. 

Chambers nepozerať. Dajte si Haunting of the Hill House, ak chcete mysteriózny horror, nemecký starší seriál Dark, alebo napríklad seriál OA, ktorý pozerám aktuálne a je Chambersu v niečom podobný, ale neporovnateľne lepší. 

Chambers Chambers Reviewed by Rado Ondřejíček on 07 mája Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.