Mythic Quest


Na to, aby ste si robili srandu zo stavu sveta ako takého nemusíte urobiť komédiu o svete ako takom. Môžete si napríklad vziať len zdanlivo úplne odtrhnutý príbeh partie ľudí vyvíjajúcej počítačovú hru a všetko, čo chcete povedať ,napratať do nej. Ak sa vám to mimoriadne zadarí, vypadne vám z toho Mythic Quest. 

Ukrytý hlboko v neprebádaných útrobách Apple TV, Mythic Quest je neobjavený diamant. V podstate taká komorná konverzačka, bez veľkého množstva postáv a špeciálnych kulís a predsa jeden z najvtipnejších seriálov, aké som v poslednej dobe zažil. Ak sa posledná doba definuje ako rok, tak asi určite najvtipnejší. Primárne žmurká na geekov, čo si v minulosti obľúbili Big Bang Theory, v o niečo menšej minulosti napríklad Silicon Valley a samozrejme nemožno opomenúť fanúšikov Bojack Horseman, ale v princípe je Mythic Quest, napriek trocha odradzujúcemu názvu, všeobecne prístupná zábava. 

Celý seriál pôsobí úžasne autenticky, úplne z neho kričí prienik medzi tvorcami a hercami, aj to že ich to strašne baví. Je to vynikajúco napísané, s dokonale vypointovanými dialógmi a nad obvyklým majstrovstvom ešte s covidovou epizódou, ktorá dokázala všetky produkčné obtiaže spojené s oným obdobím povýšiť priam na zámer. Už len tá sama o sebe by mohla byť dôvodom prečo sa do Mythic Quest zamilovať.

Nejdem vám to spoilovať, ani predstavovať jednotlivé postavy a ako ukážkovo reprezentujú všelijaké spoločenské a osobnostné archetypy. Chcem len celou svojou váhou povedať, že Mythic Quest, aj keď ste o ňomv živote nepočuli, je skvelý, supervtipný, prevelice inteligentný seriál a máte sa doňho okamžite pustiť. 

Mythic Quest Mythic Quest Reviewed by Rado Ondřejíček on 05 septembra Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.