Our Flag Means Death



Toto bude veľmi stručná recenzia. Our Flag Means Death je nový seriálový zárez, nad ktorým dohliadal Taika Waititi. Ak vám to meno nič nehovorí, tak ste až do tohto momentu žili smutné a nenaplnené životy, ale toto je vaša šanca sa postaviť tvárou k Slnku. Taika je bez preháňania génius. Novozélandský režisér, scenárista, producent herec a všetko iné tvorivé. Vyrástol z undergroundu vďaka skvelým originálnym a vždy nejako inak zábavným filmom a dotiahol to až do vrcholného Hollywoodu, keď mu ako režisérovi zverili treti (a samozrejme najlepší) diel Thora plus aj nového Thora a tak celkovo je jeho pohľad a kreativita to najosviežujúcejšie na čo sa áčkové filmové korporácie v ostatných rokoch zmohli. Okrem réžie ho ako herca poznáte z Deadpoola alebo Free Guy. Samozrejme, to čo musíte z jeho tvorby dobehnút sú najmä jeho rané indie veci, keď ešte filmársky dral pláne a buše rodného Zélandu. 

Z hľadiska seriálov je to s ním hádam ešte lepšie. V prvom rade Flight of the Conchords a hneď za ním What We Do In The Shadows. Prvý je o dvojici svojských tragédov v hudobnom biznise, druhý o svojských tragédoch medzi upírmi a k nim teraz tretí do série Our Flag Means Death - svojskí tragédi v pirátskom prostredí. Aj by som namietol, že sa Waititi troška opakuje a vykráda, pretože áno, vykráda, ale rád to vstrebem pod hlavičkou svojského autorského rukopisu. Piráti, aj keď nie sú až takí brilantni ako muzikanti a upíri, sú stále vynikajúca zábava postavená na žonglovaní so všakovakými žánrovými klišé. Blízke vám to môže byť ak ste mali radi Norsemen, alebo The Great. Flight of the Conchords a WWDITS sú legendárne veci, toto je veľmi slušná zábava len o dákeho pol až trištvrte levelu za nimi. 

Je to na HBO a buď to musíte vidieť okamžite, lebo ste Waititiho fanúšikovia ako ja, alebo si to musíte pozrieť hneď po tom ako sa povinne necháte rozmlsať dobiehaním všetkých jeho starších vecí.

Our Flag Means Death Our Flag Means Death Reviewed by Rado Ondřejíček on 02 mája Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.