Behind Her Eyes



Nový seriál Behind Her Eyes má 6 častí. Prvé štyri sú zaujímavý, výborne nakrútený ponor do pračudesnej dynamiky partnerského vzťahu uznávaného psychológa a jeho manželky, ktorá je zároveň očividne jeho pacientkou a toho, ako to vplýva na okolie plné nič netušiacich potenciálnych obetí. Zvyšné dve časti sú ezoterická ducharina. A teda niekomu sa nepochybne môžu páčiť aj ezoterické duchariny, kde sa astrálne cestuje a duševné svetielka lietajú nad krajinou sťaby agorafobické myšlienky v rozhľahlých opustených halách mozgovne Silvie Šuvadovej, ale s najväčšou pravdou to nebudú tí istí ľudia, ktorým sa páčilo sledovať zákulisie života páru, v ktorom je manipulatívny psychopat minimálne jeden z dvojice, ale pravdepodobne skôr obaja. 

Napríklad ja, ako divák, ktorý si vyslovene užíval prvé dve tretiny seriálu, rochnil sa v tom ako sa tvorcovia vyhrali so všelijakými technikami medziľudskej manipulácie, ako priebežne prihadzovali a odoberali z kopy tajomnej nevysvetlenej minulosti a popri tom sa napĺňal očakávaniami všeobecne objasňujúceho záveru, som ostal vyslovene sklamaný. Isté mystérium sa v príbehu s takýmito postavami dá čakať a aj som s nim rátal, ale hentie svetielka? Bitch, please! Je to ako keby na konci napínavej epizódy prišiel Hercule Poirot do miestnosti, povedal kto je vrah a namiesto logického vysvetlenia akou sériou dedukcií na to prišiel by len oznámil, že sa mu to prisnilo a tým pádom je to vyriešené. 

Keby niekto vzal z Behind Her Eyes prvé štyri časti a nakrútil by k nim zmysluplný záver, bol by to výborný seriál (napríklad ako bol You, ale lepší). A keby niekto iný vzal posledné dve časti a nakrútil k nim primeraný úvod, tiež by to mohol byť výborný seriál (napríklad ako bol OA, ale asi nie až taký dobrý). Lenže takto je to jaksik dolátaná kravina. 

Behind Her Eyes Behind Her Eyes Reviewed by Rado Ondřejíček on 26 februára Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.