The Quiz

Krásnu malú jednohubku (rozumej tri hodinové diely) z produkcie HBO tu mám pre vás. The Quiz sa volá a je nakrútená podľa skutočného príbehu profesionálneho vojaka, na prvý aj druhý pohľad skôr ťuťmáka, ktorý sa v roku 2001, zrovna v predvečer útokov z 11. septembra, dopracoval v pôvodnej britskej verzii súťaže Who Wants To Be A Millionaire až k miliónu libier ako hlavnej výhre.

Všetko super, akurát produkčná spoločnosť mu výhru nielen nevyplatila, ale ešte ho aj s manželkou a domnelým komplicom zažalovala. Problém bol totiž v tom, že počas celého Ingramowho postupu televíznym milionárom jeho komplic občas zakašľal, čo mal byť dôkaz toho, že Ingram podvádzal. Z celého tria sa stali veľké celebrity, aj keď na globálnej úrovni zatienené práve onými teroristickými útokmi a v Británii sú nimi dodnes, roky po tom ako prebehol súd, ktorý zvažoval či podvádzali alebo nie. Keď chcete, výsledok si ľahko vygooglite, ale nerobte to, lebo keď neviete, celý tento seriál je ešte oveľa napínavejší. 

The Quiz je vynikajúco nakrútený, skvelí herci, odbočky - od tej do zákulisia toho, ako celý koncept Milionára vôbec vznikol, až po tú, kde sa ukazuje bizarný svet hardcore fanúšikov súťaže, ktorí celý svoj život zasvätili tomu, aby sa do nej dostali - sú správne načasovené a celé to prádne drží pokope, takže tie tri hodiny ubehnú ani neviete ako. Dáte za jeden večer, budete sa strašne dobre baviť, poučné strieda vtipné, a potom strávite aspoň týždeň premýšľaním, že komu vlastne v celej tej kauze držíte palce. 

Za mňa, ja som v tíme Ingram. Už len preto, že práve na tú otázku za milión libier, ktorú mu naozaj položili som odpoveď poznal aj bez nápovedy.

The Quiz The Quiz Reviewed by Rado Ondřejíček on 01 marca Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.