The Flight Attendant


The Flight Attendant je presne ten nenáročný, ale nie blbý, vtipný, avšak napínavý, seriál, ktorý hľadáte, keď potrebujete vyplniť dva až tri večery, a zároveň aspoň na chvíľku zazrieť svetlo, kdesi vzadu, tam na samom konci lockdownového tunela. Lebo sa tam cestuje veľa a ešte aj s úplnou samozrejmosťou, na akú už sme tutok v domácich väzeniach, odrezaní od hotelových recepcií s letiskových hál celkom pozabudli. Stačilo mi prvých desať minút a v duchu som už bol kdesi na palube niečoho veľkého, okrídleného, s plastovými príbormi a pripravený stráviť nejakých desať hodín, natlačený s cudzím človekom prekypujúcim z vedľajšiho sedadla. Lebo hlavnou hrdinkou tohto seriálu je letuška, koniec-koncov, nedá sa veľmi očakávať, že seriál nazvaný Letuška bude o mäsiarovi. 

Bez obáv, napriek tomuto názvu, nie je to profesný seriál, ako že ideme vám predstaviť akým náročným, napriek tomu krásnym a vzrušujúcim životom sa medzi kolískou a truhlou preplietajú ľudia zamestnaní v tomto konkrétnom, veľmi špecifickom a nie až tak častom povolaní. The Flight Attendant je o letuškovaní presne tak, ako je Pulp Fiction o boxe, alebo Fight Club o vyšetrovaní dopravných nehôd. Primárne tu ide samozrejme o vraždu, lúštenie kto, prečo, načo, ako, unikanie pred nájomným vrahom, dokazovanie neviny a tak ďalej. Ako som už bol býval uviedol vyššie, je to vtipné a aj to má byť vtipné, čiže samotná kriminálna zápletka je vymyslená tak, aby bola oveľa viac sexy, než realistická a všetky zamotané okolnosti okolo toho idú plne v tomto haha-hihi móde. Budete sa báť, ale nie naozaj. Čiže vlastne aj o tej vražde to je len spolovice. Z druhej polovice je to o ruka hore do rána životnom štýle hlavnej hrdinky, traumách z detstva, nezlúčiteľnosti dvadsiatnickeho žúru s tridsiatnickovským nevyhnutným dojazdom a čo ja viem čom všeličom ešte, s príkladným dôrazom na alkoholizmus. Pije sa tam ešte viac, než cestuje. 



Tiež si to môžete predstaviť ako taký Sex v meste. Teda keby všetky postavy v Sexe v meste neboli také tupelá, poprípade keby celý Sex v meste nebol hrozná kravina. Ale tú odľahčenú atmosféru, pekné kulisy a odrezanie od reálneho sveta to má spoločné. Hlavnú úlohu tu hrá tá holka, čo bola za peknú v Big Bang Theory (Caley Couco) a veľa sa vyskytuje aj iná holka (Zosia Mamet), tá čo bola za neurotickú v Girls (asi radšej upresním, že mám na mysli Shoshannu, lebo tam boli vlastne značne neurotické všetky). Tiež to má okrem vizuálu, celkovej svižnosti a žartov aj dobrú hudbu a zvučku, ktorú som ani pri poslednom dieli nemal chuť preskakovať, čo sa mi doteraz stalo len pri dvoch seriáloch - Bojackovi Horsemanovi a Unbreakable Kimmy Schmidt

Zhrnuté do jediného výstižného adjektíva, je to svieže. A ak niečo práve teraz chýba našim životom (teda okrem základného zmyslu, čo však nie je dočasný bug ale dlhodobá feature), tak je to práve svieže. Dajte si svieže.

The Flight Attendant The Flight Attendant Reviewed by Rado Ondřejíček on 11 januára Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.