Club de Cuervos


Chcete vedieť, čo nastane, keď sa starý Kmotrík poberie na večnosť a kompletné vedenie Slovana Bratislava pripadne do rúk jeho rovnako pomenovaného syna? Mexičania o tom nakrútili celý seriál, volá sa Club de Cuervos, má štyri série a je to miestami veľká zábava. 

Namiesto v Bratislave je to v meste Nuevo Toledo, Kmotríkovci sa volajú Iglesiasovci, Slovan sa volá Cuervos a Vladko Weiss je Aitor Cardoné ale inak sú podobnosti medzi zbohatlíckymi skorumpovanými sedlákmi a ich sebavedomými, superambicióznymi výhonkami rodostromu úplne dokonalé. 

Pôvodne som si seriál našiel len v rámci učenia sa španielčiny, ale neodtrhol som sa od neho celých štyridsať dielov. Pretože je to sranda, občas síce trocha nízka, ale zabaví. Skvelí herci, plus je to čiastočne o futbale a najmä sa tvorcom podarilo vybudovať také charaktery a zverili ich takým ksichtom, že sa z toho veľmi rýchlo stal čistý fet.

Občas to tak jemne banasuje na hranici guilty pleasure a futbalové scény, nehovoriac o postavách samotných akože futbalistov, sú neveľmi uveriteľné, ale v rámci komediálneho žánru sa to úplne v pohode stratí. 



Nájdite si to na Netflixe, v rámci mozog otupujúcich letných horúčav určite oceníte zábavnú oddychovku s výrazným spoločenským presahom. Ja som práve zistil, že už existuje aj spin-off - samostatný seriál o Hugovi Sánchezovi, čo je jedna z bočných postáv, a idem sa vrhnúť aj naň. Dobrých kurzov španielčiny nie je nikdy dosť. 

P.S. V Mexiku sa seriál tak chytil, že nejaký reálny miestny zbohatlík tento rok kúpil reálny prvoligový klub, chce ho premenovať na Los Cuervos a posunúť to celé do reality. 

Club de Cuervos Club de Cuervos Reviewed by Rado Ondřejíček on 02 augusta Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.