Tribes of Europa

Tribes of Europa je nový seriál na Netflixe. To samo osebe nie je nijak zriedkavé, nových seriálov na Netflixe je mrte, ale tento je dielom toho istého produkčného tímu, ktorý stál za seriálom Dark. A to ho, aspoň u mňa, okamžite vystrelilo na vrchol zoznamu vecí na pozeranie. Pretože Dark bol úžasný kus temného, pre/post-apokalyptického scifíčka naraz. Dokonale premyslený konštrukt, síce náročný na pozornosť, ale aj veľmi odmeňujúci. Výnimočná vec, ak ste ešte nevideli, jeho tri série sú povinná jazda. 

Napríklad im môžete venovať čas, ktorý by ste inak strávili pozeraním ToE. Pretože napriek rovnakému produkčnému tímu, jediné čo spája oba seriály je asi len tá nemčina. Mohlo by ich pritom spájať oveľa viac - aj toto nové je scifíčko, postapokalyptické, tiež sa snaží o temnú atmošku a hudba je podobná, ale je tu jeden podstatný rozdiel. Tribes of Europa je blbosť. Normálne, takto na rovinu s vedomím, že to predsa len muselo dať tvorcom kopu práce a aj vidno, že to bolo celé sakra drahé, bez hanby poviem, že je to strašná, plytká kravina plná klišé s príbehom tak mdlým, že by sa dalo všetkých 6 dielov zhrnúť do troch viet, postavami ktoré sú karikatúrami postáv, ktorými asi pôvodne chceli byť a s množstvom samoúčelne bizarných scén násilia, sexu a ešte aj politickej agitácie. 

Navyše, celá táto prvá séria je očividne len časťou niečoho väčšieho, pretože sa v nej v podstaste nič neuzavrie, koniec príde znenazdajky, nič nedáva zmysel, zrazu len titulky a jediný ostávajúci dojem je trápno. Ak sa nakrúti druhá séria, aby aspoň dopovedala tú prvú, možno si ju pozriem, z čistej úcty k tomu, že títo ľudia vyprodukovali aj Dark a možno sa to celé ešte dáko zlomí, ale skôr by som si tipol, že žiadna druhá séria už ani nebude, lebo táto prvá je najväčšie sklamanie aké Nemecko prinieslo svetu a to minimálne odvtedy, čo napadli Poľsko.

P.S. Špeciálny smiešny malus je ako v snahe zakomponovať do príbehu pár slovanských slov tvorcovia očividne nepochopili význam výrazu "nevoľník".

Tribes of Europa Tribes of Europa Reviewed by Rado Ondřejíček on 15 marca Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.