One

One je nový seriál na Netflixe, jeden z tej kategórie nie úplne áčkových, ale stále veľmi fancy, pekne vyprodukovaných, s atraktívnou a naskrze modernou témou, poctivo vykalkulovaných, dokonca v tomto prípade aj príkladne ideovo vyvážených seriálov, ktoré sú v podstate mileniálskou verziou pravidelných pondelkových televíznych inscenácii sprevádzajúcich kedysi životy našich rodičov. 

Základná premisa je o milej vedkyni, ktorá s rovnako milým kolegom príde na úžasný objav umožňujúci skrz DNA zisťovať vzájomnú kompatibilitu ľudí a to z nej, a čiastočne aj z jej kolegu, urobí bezohľadnú megaúspešnú startupistku ponúkajúcu appku, vďaka ktorej hocikomu stačí poslať vlas a dozvie sa, ktorý jediný iný človek na svete je jeho ultimátnou životnou láskou na prvý pohľad. Pravdupovediac, na začiatku predchádzajúcej vety som mal o celom seriáli lepšiu mienku, ale keď to takto človek vidí zhrnuté dokopy, zrazu to vyzerá vcelku slušná hipsterská kravina. Bez obáv, také zlé to zasa nie je, nie je to žiadna Evitovka. V prvom rade preto, že dominantnou zápletkou nie je ani tak samotná úžasná párovacia technológia, ale vyšetrovanie príčin smrti starého kamaráta oboch vedeckých hrdinov, ktorého rozložené telo hneď na úvod vytiahnu z Temže. 

One je seriál pekný, svižný a nenudiaci, ale povrchný, nedomyslený, scenáristicky neveľmi dotiahnutý a celkovo s jasným zámerom zabaviť, intelektuálne uraziť len mierne a odísť do zabudnutia. Samozrejme je urobený tak, aby sa čakalo na druhú sériu, ale ak tá druhá séria nepríde, nikomu nebude zvlášť chýbať. Napriek tomu trvám na tom, že túto jednu sériu si bez problémov môžete s chuťou pozrieť, pričom práve to s "s chuťou" je tu podstatná charakteristika diváckeho zážitku. Ak vopred stlmíte očakávanie čohokoľvek výnimočného a mozog nastavíte na prijímanie bez vyhodnocovania, budete možno dokonca tri večery aj spokojní. 

One One Reviewed by Rado Ondřejíček on 30 marca Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.