Call My Agent / Dix Pour Cent




Mám niekoľko seriálov, ktoré nepozerám systematicky, len si z nich občas dám jednu epizódu, keď sa práve chcem naobedovať v obývačke. Takýmto spôsobom som už napríklad na siedmej sérii The Suits, čo je presne ten druh televíznej zábavy, ktorý nestojí za nijako zvláštne odporúčanie a je to troška celé aj taký naleštený bakelit s dookola sa opakujúcimi motívmi (lebo veď 7 krát 16 dielov) v rovnakom prostredí, ale nie je to ani úplná blbosť a cestoviny s omáčkou, alebo chlebíky s hummusom sa pri tom chrúmu úplne bez problémov. Takýchto seriálov mávam priebežne rozpozeraných viac naraz a keď nejakému prídem na koniec, napíšem o ňom. To je presne prípad francúzskeho Dix Pour Cent, na Netflixe ho nájdete pod anglickým názvom Call My Agent. Ten má zatiaľ len tri série, takže posledný obed som pri ňom vstrebal niekedy minulý týždeň. 




Podobne ako The Suits aj Call My Agent je profesijným seriálom - rozprávaním z prostredia ľudí vykonávajúcich spoločné povolanie, pokiaľ možno nejaké exotické. V tomto prípade sa to celé deje v prostredí umeleckej agentúry, kde sedia za stolmi agenti menežujúci hercov, dohadujúci im kšefty, riešiaci všetko od zmlúv až po osobný život a berúci si za to desať percent z ich honorárov (viď originálny názov toho celého). Samozrejme, pod povrchom sú to zasa len ľudia s ich ľudskými problémami, ale tu je to celé prikryté rozmaznanými celebritami, zrúteniami hereckých dív, a zmluvnými poznámkami pod čiarou. Call My Agent občas lavíruje na pomedzí medzi komédiou a niečim vážnym, ale väčšinou času sa pevne drží v útrobách škatuľky s nie veľmi náročnou, ale furt inteligentnou zábavou. Štyria až šiesti hlavní hrdinovia jasne vyprofilovsaných a precízne ilustrovaných charakterov, kopa neustále sa meniaceho komparzu, systém uzavretých epizód s jednou hlavnou dejovou líniou tiahnúcou sa naprieč nimi všetkými a do toho ešte aj veľa epizódnych vystúpení reálnych hercov a herečiek, väčšinou francúzskych hviezd, ktorí hrajú samých seba a očividne ich to baví. 

Dobre sa na to pozerá, sú v tom skvelé komediálne herecké výkony, občas to je napínavé, sem-tam zasa padne veľmi vtipná hláška a tak, diel za dielom, hodinu po hodine. Asi to bude mať aj ďalšie série, lebo je to veľmi ľahké a v takto nastavenm prostredí bude vždy na čo pozerať a na čom sa baviť, ale aj keby nemalo, nikomu sa nijaká zásadná škoda nestane. Ak radi jedávate pri televízore, môžete pri Call My Agent a dobré to bude.  

Call My Agent / Dix Pour Cent Call My Agent / Dix Pour Cent Reviewed by Rado Ondřejíček on 28 augusta Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.