What If




Kedysi bol taký relatívne slávny film, čo sa volal Nemravný návrh. Nevidel som ho, ale okrem toho, že mi pri ňom napadla slovná hračka "Nemravný návlh" viem aj o čom asi bol. Niekto bohatý dal chudobnému šťastnému páru ponuku, že za veľa peňazí, ktoré veľmi potrebovali, strávi noc so ženou z toho zdanlivo neohrozene sa miujúceho páru. No a teraz tu máme seriál, ktorý začína veľmi podobne. 

Volá sa What If a za bohatú je tam staršia tajomná žena, za šťastný pár vedkyňa zúfalo potrebujúca investíciu do svojho startupu, ktorý by mal nadobro zmeniť medicínu a jej manžel, pričom bohatá a samozrejme strašlivo cynická investorka peniaze podmieňuje práve nocou s oným manželom a ešte si, ako inak, zmluvne ošetrí, aby nikdy nemohol nikomu povedať, čo sa v tú noc stalo. Keďže to má desať častí, tak je zrejmé, že len taký dáky jednorazový medzigeneračný sex nebude pointou. A ani nie je. 




What If je z tých seriálov, ktoré sa snažia tvorcovia urobiť také domyslené a dotiahnuté, až to celé brutálne prekomplikujú a nakoniec dochádza k situáciam ako z Divadla Járy Cimrmana, keď sa šokujúco ukazuje, kto je všetko s každým zamotaný, takže vlastne namiesto obdivného "fúúú,ale to premakali" si divák, nezmyselne naťahovaný desiatimi hodinami rozprávania, skôr spoločne s Radom Procházkom hovorí "musí jebať, chalani, musí jebať". Viacero rovnocenne rozvinutých bočných plánov to nijako zvlášť nezachraňuje, skôr len zdržuje. Polovičný čas by tomu bohato stačil, ale aj tak by to bolá povrchná storka predstierajúca hĺbku tam, kde žiadna nie je. 

What If je síce očividne áčková produkcia, herecké obsadenie a všetko ako má byť, ale teda Netflix ponúka aj kopu zaujímavejšieho pozerania. Toto je skôr taká karikatúra na thriller a ešte väčšina karikatúra na emócie a morálne ponaučenia. Netreba sa tomu venovať, obetoval som sa za vás. 

What If What If Reviewed by Rado Ondřejíček on 03 júna Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.