How to Sell Drugs Online (fast)



Americké teenagerské komédie nie sú úplne môj žáner, ale napriek tomu verím, že ich existencia nejaký zmysel má. Nebyť kopy nudných, predvídateľných amerických teenagerských komédií, neexistovali by ani paródie na americké teenagerské komédie a to už by mohla byť troška škoda. Seriál How to Sell Drugs Online (fast) je pekným názorným príkladom. Nakrútili ho Nemci a tí síce nie sú nijako zvlášť preslávení povestným zmyslom pre humor, ale ak sa rozhodnú skombinovať parodovanie seriálových klišé s uťahovaním si zo samých seba, tak to už začína celkom fungovať. 

Čiže sme v malom nemeckom mestečku, stredná škola, klasický kastovný systém populárnych a nepopulárnych deciek, dvojica vytŕčajúcich extrémnych nerdov, jeden z nich zamilovaný a odvrhnutý a do toho sa ešte dáko pripletú syntetické drogy, pôvodne ako spôsob prinavrátenia stratenej lásky, časom ako podnikateľký zámer a svetlo na konci tunela. Niežeby sa z toho vykľulo epické dielo o akom sa budú v roku 2030 učiť mladí scenáristi na VŠMU, ale tie tri hodiny prvej série prejdú ako nič a to sa v nich vlastne ani nič nevyrieši. Druhá séria vyzerá neodvratne a isto si ju pozriem. 


Myslím, že najvhodnejším výrazom na jednoslovný opis tohto seriálu je "rozkošný". Postavy sú kopukrát karikatúrne, občas pointa vystrelí skôr do prázdna, než do vtipna, ale hlavný hrdina, priznane inšpirovaný Markom Zuckerbergom, aj jeho kamarát pripútaný na vozíčku to dáko držia pokope práve tou svojou rozkošnosťou. Možno je to len moja vlastná výrazne nerdovská stredoškolská minulosť, čo ma núti s nimi sympatizovať, ale páčilo sa mi to celé. Rozumná dĺžka šiestich polhodinových epizód tiež nič nepokazila a ešte je tu aj dovetok, že je to celé podľa skutočného príbehu teenagerského takmer-narkobaróna, takže ak v nadchádzajúci teplom ovalený víkend nechcete zbytočne preťažovať mozog a v mene nenáročného rozptýlenia akceptujete aj to, že budete vystavení jazyku určenom primárne na rozkazovanie vojsku, How to Sell Drugs Online (fast) si určite dajte. 




How to Sell Drugs Online (fast) How to Sell Drugs Online (fast) Reviewed by Rado Ondřejíček on 14 júna Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.