Miracle Workers



Vtipný seriál, v ktorom Steve Buscemi hrá Boha? Pche, tu máte všetku moju pozornosť a zabávajte ma!

Ten seriál sa volá Miracle Workers, prvá séria je už pár týždňov na HBO a okrem Buscemiho v ňom hrá aj Daniel Radcliffe, ten týpek, čo hral Harryho Pottera a časom sa ukázalo, že je vlastne veľmi dobrý herec. Miracle Workers je, tak ako mnoho iných príbehov, postavený na predpoklade, že Zem a ľudstvo sú naozaj výsledkom božieho zásahu a tým pádom nad ľudstvom bdie sústava anjelov na čele s hlavným vedúcim usporiadaných v ukážkovej byrokratickej korporácií a intervenujúcich presne tak, ako si ich veriaci kopukrát predstavujú. 

V prípade Miracle Workers je Boh len taký stredným menežérom v oveľa väčšom systéme a Zem je len jeho projekt, s ktorým je viac problémov, než zábavy. V jednom momente príde k stávke medzi Bohom a jeho podriadenými, že nechá Zem zničiť asteroidom, ak dvaja anjeli nedokážu primäť dvoch ostýchavých ľudských nerdov, aby sa do seba zamilovali. 


Ak sa vám páčilo The Good Place, a že mne sa teda páčilo náramne, budete mať dostatok radosti aj s Miracle Workers. Všetky tie paródie na rôzne filozofie, prekvapivé ontologické pointy, premýšľanie absurdných náboženských predstáv do zábavných dôsledkov tu sú. Miestami to je veľká švanda, ale buscemižiaľ, Miracle Workers nie je ani zďaleka tak domyslený, prepracovaný a dobre nakrútený ako The Good Place. Popri úžasných scénach je tu dosť hluchých miest, ako keby sa scenáristom v zhone nechcelo, herci to celé brali troška ako kšeft, ktorí ich až tak netrápi a celkovo to vyzerá, že tomuto námetu sa z nejakého dôvodu nedostalo toľko lásky a úsilia, koľko by si zaslúžil.

Ale zasa na druhej strane, je to vlastne celkom krátky seriál, epizódy rýchlo odsýpajú, za jeden večer je po všetkom a aj keď asi človek asi desaťkrát povie, že to je ale hrozná sprostosť, nakoniec to dopozerá, lebo vie že ďalší dobrý nápad je už niekde za rohom a on tam naozaj je. Ak bude druhá séria, opäčim ju, ale neďalej platí, že v kategórii filozofických paródií neohrozene valcuje The Good Place. 

Miracle Workers Miracle Workers Reviewed by Rado Ondřejíček on 16 mája Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.