Love, Death + Robots



Love, Death + Robots znie ako čudný názov, ale to, čo sa ním snažia tvorcovia predať, popisuje úplne presne. Na Netflixe pribudla 18-dielna antológia krátkych (10 až 20 minút) animovaných príbehov, ktoré sú takmer všetky o jednom či viacerých z elementov spomínaných už v názve. Láska, smrť a roboti občas k tomu trocha smiechu, miestami sexu a miestami filozofie. Každý príbeh má úplne iných autorov a pokrývajú aj rôzne žánre. Občas čisté sci-fi, občas fantasy, občas steam punk... ako laik ani neviem vymenovať úplne všetky žánrové pododnože, čiže zbežné označenie vám musí stačiť. 

Priznávam, že je veľká zábava to pozerať, keď má človek každú štvrťhodinku na stole iný príbeh, úplne inak naanimovaný, s iným art direction, s inou poetikou, poprípade aj úplne bez nej. Ak ma niečo nechytilo, bez problémov som sa mohol tešiť na, to čo príde ďalej, je to ako ísť na také to rýchle rande, kde sa potenciálni partneri/partnerky rotujú v krátkych intervaloch a vo finále má z toho človek asi predovšetkým depresiu, ale nuda to rozhodne nie je (aspoň tak si to predstavujem, reálne som ešte nebol). 




Z 18 príbehov v Love, Death + Robots ma veľmi bavilo asi tak 6, možno 3 alebo 4 u mňa zanechali pocit, že prečo s tým niekto strávil tak strašne veľa času, keď očividne nemal poriadny scenár a zvyšok bol slušný priemer - jednoduchý nápad, pekne ilustrovaný na malej ploche. Z môjho pohľadu je na celej antológii najlepšia jej vizuálna stránka, spôsob akým si za jeden, maximálne dva večery, spravíte prehľad o možnostiach súčasnej animácie v množstve jej pestrých podôb. Niektoré príbehy používajú živých hercov, iné sa snažia ich nahradiť hyperrealistickou animáciou a zásadné zistenie je, že stále sa to dá ešte rozoznať, najmä na komplexnejších pohyboch, ale doba keď už na filmové vyrozprávanie príbehu nebudete potrebovať platiť nikoho iného než len pár grafikov a výkonným harvérom je očividne veľmi blízko. 

Love, Death + Robots môžete pozerať pekne po malých kúskoch a potom sa môžete s kamarátmi virtuálne či reálne hádať, že ktoré poviedky sa vám páčili najviac. Za mňa "Three Robots", "The Witness", "When The Yoghurt Took Over", "Fish Night" a "Suits". 

Love, Death + Robots Love, Death + Robots Reviewed by Rado Ondřejíček on 10 apríla Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.