Huge in France



O človeku, čo sa volá Gad Elmaleh ste predpokladám nikdy nepočuli. Napriek tomu, len na Facebooku má skoro 5 miliónov fanúšikov a to je presne pointa. Gad Elmaleh je francúzsky komik, doma neuveriteľne populárny, ale za hranicami sa o ňom vie presne toľko, ako o Desmode v Hainburgu. A tak nejako mu došlo, že by to bol skvelý námet na vtipný miniseriál, ktorý by potom mohol ísť na Netflixe a tým pádom by sme sa na ňom a predovšetkým spolu s ním, pobavili aj my - ľudia čo o Gadovi v živote nepočuli. 

Huge in France je veľmi príjemné prekvapenie medzi novými produkciami Netflixu. Osem polhodinkových dielov o tom, ako sa francúzska celebrita vybrala riešiť rodinné záležitosti do Los Angeles. Najmä prvé diely sú naplnené množstvom vtipných pozorovaní. Kopa originálnych fórov porovnávajúcich Kaliforniu a Európu, rozdiely medzi slávou a obyčajnosťou, pomerne krutá satira na úkor sveta modelingu, béčkového Hollywoodu a rôznych druhov korektností. Nepoznám obvyklú tvorbu Gad Elmaleha, podľa počtu fanúšikov to vyzerá, že to zasa nebude dáky extra inteligentný humor, ale tento seriál väčšinu času rozhodne inteligentný humor je. 




Strašne rýchlo to ubehne, je to tak obyčajne nakrútené bez špeciálnych efektov a nápaditej kamery, celá sila je len v tom ako je napísaný scenár a vypointované jednotlivé scény. Celé štyri hodiny som zhltol na dve posedenia a jasné, že to nie je nič, čo by človeku malo zmeniť život, ale dobrá domáca zábava absolútne bez výhrad. Viac takých prekvapení poprosím!


Huge in France Huge in France Reviewed by Rado Ondřejíček on 18 apríla Rating: 5

1 komentár:

  1. Tak toto si rad pozriem :) Gad je vyborny, slusny stand-up aj vo francuzstine (a uz ho robi aj v anglictine).

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.