Tidelands


Nebudem tu vytvárať diktát neomylného vkusu, že všetko čo pozerám je skvelé a hodné odporúčania. Raz za čas sa treba priznať aj so závažným zlyhaním, čím myslím desať hodín strávených pri niečom, čo ma po celý čas nebavilo, vravel som si, že čo je to za sprostosť, pýtal som sa sám seba, prečo to vlastne pozerám, ale aj tak som to dopozeral - aby som vedel ako to skončí a aby som mohol s pokojným svedomím napísať sem, že sa tomu máte vyhnúť. 
Tidelands sa to volá. Odohráva sa to pri mori, čo je plus, lebo kopa pekných záberov. Malo to aj zvláštnu zápletku - sirény po stáročia lákajúce námorníkov, ktorých potom už nikto nikdy nevidel, s nimi plodili deti a títo čudní medzidruhoví miešanci sa objavovali ako novorodenci na plážach. Nejako založili komunitu, ktorá sa vekmi snažila spoluexistovať s bežnými ľuďmi a popri tom svoje po matkách zdedené schopnosti využívajú, aby sa dáko pretĺkli. 
Je to austrálska produkcia a je to také béčko, aké len béčko môže byť. Zlé herectvo, scenárové lapsusy a napriek potenciálu hrozná povrchnosť. Ako to môže mať na imdb 7,1 z 10 je mimo môj pochop. Všetci tam sú z nejakého dôvodu hrozne pekní, miestami je to na hranici soft porna a koniec, ten na ktorý som celý čas čakal, že by mohol dať tomu celému dáky zmysel, tomu celému nedal nič, len že pozri si aj druhú sériu. No, nepozriem. A vás varujem aj pred tou prvou, nech vám ju Netflix bude tlačiť koľko len bude chcieť.
Tidelands Tidelands Reviewed by Rado Ondřejíček on 10 januára Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.