Making a Murderer (2. séria)


Making a Murderer má druhú časť, ďalších 10 hodín dokumentovania reálneho a neustále sa vyvíjajúceho kriminálneho prípadu vraždy mladej ženy, chlapíka ktorého už kedysi 18 rokov neoprávnene väznili a teraz má doživotie za tú vraždu, o ktorej tvrdí, že ju nespáchal a jeho synovca, mentálne značne obmedzeného chalanka, ktorý dostal doživotie, lebo sa priznal k veciam, ktoré nedávajú zmysel, ale aj tak sedí. Making a Murderer sa deje, niekde na internete môžete sledovať aktuálny stav. Je to súdnička, ktorá rozdeľuje Ameriku a ktorá má medzičasom toľko vrstiev a taký dosah, že je dosť možné, že nakoniec zmení aj roky zaužívané policajné, vyšetrovacie a justičné postupy. 
Časozberný dokument je urobený ako dychberúce kino. Práve preto, že viete, že je to naozaj. Druhá séria nanovo rekonštruuje celý prípad, renomovaná právnička sa snaží dosiahnuť znovuotvorenie celého prípadu. Zbiera dôkazy, angažuje expertov, z jej pohľadu je jej klient bez najmenších pochýb nevinný.
Niektoré zdroje tvrdia, že seriál nehovorí kompletnú pravdu, že prezentuje len jeden pohľad a že vynecháva veci, ktoré sa mu nehodia. Ťažko to z bratislavskej obývačky odhadnúť, ale je to fascinujúce pozeranie. A ešte k tomu miestami brutálne absurdné, Kafka šuviks. 
Druhá séria je ešte väčšia namotávka než prvá, len upozorňujem, že vzhľadom k tomu, že sa pozeráme na realitu, na jej konci nepríde žiadna scenáristami vyrátaná katarzia. Najantiklimaktických desať hodín, aké sa dajú vidieť a predsa to nie je strata času.
Making a Murderer (2. séria) Making a Murderer (2. séria) Reviewed by Rado Ondřejíček on 08 novembra Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.