Love


Flákal som tento blog nejaký čas, pardón. Niežeby som nepozeral a nečítal, len s písaním to bolo horšie. Ale už dlho som sem chcel po všetkých tých vraždiacich alebo existenčne depresívnych príbehoch hodiť aj dačo veselšie. Akože, nepreženiem to s tou veselosťou, ale rozhodne to je oveľa viac oddychovka než tŕpnuť do poslednej chvíle, kto je psychopatický vrah a kedy príde za vami do postele. LOVE sa to volá. Takto jednoducho až primitívne a bystrejší z vás už hádam aj tušia, o čom to asi bude. Áno, presne, o chalankovi, čo sa živí ako učiteľ dochádzajúci na filmové nakrúcačky, aby tam detským hercom suploval základnú školu. Tiež to je o dievčati, na ktoré budete potrebovať viac dielov, kým si ju obľúbite. Ona je výrazne samodeštrukčný typ (ale aj tak každý dúfa, že ju zachráni) a on je tak trocha Woody Allen, keď mal Woody Allen okolo 30. Vlastne celý tento seriál je výrazne woodyallenovského razenia, woodyallenovka pre dnešných tridsiatnikov a tridsiatničky.
On a ona sa teda na začiatku stretnú a potom sa pokúšajú spolu dáko fungovať vo svojom prirodzenom habitate modernej tinderovsko-urbánnej džungle, vzťahov bez pravidiel, avšak s emóciami vo svojej hlbokej podstate veľmi staromódnymi a konzervatívnymi. Nemusíte sa nájsť v žiadnom z hlavných hrdinov, ale stopercentne sa nájdete v tom celom, čím prechádzajú. Ak ste videli Masters of None (ak ste nevideli, pozrite si, alebo počkajte, kým tu o ňom napíšem), tak LOVE sú vlastne do komplexného príbehu medziriadkovo rozpísané ponaučenia, ktoré Masters of None podáva skôr takým inštruktážnym spôsobom. Keďže je to o láske, nedozviete sa z toho nič nové, čo by vaši prapraprapredkovia nepoznali už zo Shakespearea, ale to pri tomto druhu produkcie nie je podstatné. Podstatné je, že LOVE je seriál vtipný a pritom nie lacný, žiadne teenagerské vyrovnávania sa s témou cez prdy a ejakuláty vo vlasoch. Je tam hrozne veľa narážok na súčasnú popkultúru (napr. partia ľudí sa baví tým, že skladajú titulné pesničky do filmov, ktoré titulné pesničky nemajú), normálne sa oplatí mať po ruke telefón a priebežne googliť mená, ktoré sa tam objavujú. 



Má to zatiaľ tri série, epizódy majú príjemných 40 minút, pozerá sa to samo a bude sa to pozerať ešte samšie, keď si zvyknete na oboch hlavných hrdinov, lebo ona vás bude na začiatku hádam aj regulérne srať a jeho extrovertné small talky nešikovne maskujúce introvertnú dušu budú chvíľu vyvolávať pocit trápna za cudzieho človeka. Ale prekonajte to a nakoniec máte veľa hodín, príjemne povznesenej generačnej zábavy nad vážnymi vecami a sebou samým.
Love Love Reviewed by Rado Ondřejíček on 24 októbra Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.