WeCrashed


Nepravdepodobnými a zriedkavými príbehmi o tom ako si niekto išiel za svojim napriek všetkým okolnostiam, veril si až do poslednej chvíle, nevzdal sa a nakoniec zvíťazil je zahltený celý svet. Je to vcelku hrozná pliaga, v ktorej dôsledku sa zabúda, že na jedného tvrdohlavého víťaza pripadá milión iných tvrdohlavcov, ktorí nevyhrali a zničili životy sebe aj okoliu. O to pôsobí osviežujúcejšie, keď niekto konečne venuje energiu príbehu tohto typu, ktorý však nekončí tak očividným happyendom, ale aspoň troška horkokyslo. 

WeCrashed je seriálové prerozprávanie vcelku známej storky spoločnosti WeWork a jej značne matovičoidného zakladateľa Adama Neumanna. Skutočný podnikateľský príbeh s množstvom hajpu a utopených miliárd. Už len spísané je to poučné, tak ako bolo poučné to ostatné roky sledovať v svetových médiách, ale ak sa to dobre nakrúti, tak aj z príručky menežmentu je zrazu zábava. A WeCrashed sa podarilo dobre nakrútiť. Povedal by som, že tak na 8 z 10, pretože aj keď som sa kráľovsky bavil, mám dojem, že k už beztak bizarnému príbehu si tvorcovia ešte pár bizarností domysleli, aby to na Apple TV pôsobilo ešte o kus chytľavejšie. 

Jared Leto v hlavnej úlohe to miestami kúsok špičkuje a pri niektorých ezotericky šmrcnutých scénach odmietam uveriť, že by sa odohrali až v tak absurdnej podobe, ale zasa nebudem sa hádať s autorskou licenciou a ani som pri tom nebol. Čiže WeCrashed podľa mňa treba pozerať ako takú decentne zinfantilnenú verziu iných seriálov, filmov alebo kníh z podnikateľsko-finančnícko-startupového prostredia. Treba sa tiež pripraviť na všetky tie drobné klišé nevyhnutne patriace k seriálom nakrúteným na istotu a potom už netreba nič, pretože WeCrashed je krásna, rýchla šmykľavka a nedá sa to v podstate ani vypnúť. 

WeCrashed WeCrashed Reviewed by Rado Ondřejíček on 18 mája Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.