Wanderlust



V skratkovitej skratke, Wanderlust je seriál o manželoch, niekde medzi 40 a 50, ktorí zistia, že už ich nebaví ich vzájomný sex, ale keďže ona je párová terapeutka a teda veľmi racionálne podkutá aj v emočných záležitostiach, dokážu svoje pocity rozpitvať natoľko, aby si uvedomili, že sú aj dôležitejšie veci, než fyzická, monogamná láska a veľmi radi by kvôli tým dôležitejším veciam ostali aj naďalej manželmi. Takže sa rozhodnú pre fyzicky otvorený vzťah, aby zachráníli svoju nenarušenú duševnú súdržnosť, neohrozili deti a celkovo si na staré kolená nezničili životy. Áno, Wanderlust je seriál o rozmaznaných bielych Európanoch, ktorí si môžu dovoliť mať tento typ problémov a presne preto sa s nimi iní rozmaznaní bieli Európania, napríklad ja alebo aj podaktorí z vás, dokážeme stotožniť. 

Wanderlust by v podstate fungoval aj ako rozhlasová hra, je to taká konverzačka, pričom extrémom je predposledný diel, ktorý sa celý odohráva len dialógom dvoch ľudí v jednej miestnosti. To nič nemení na tom, že je to aj tak veľmi dobré a zábavné pozeranie. Existenciálnu ťažobu hlavnej línie odľahčuje niekoľko menších postranných a keďže je to britská produkcia, z času na čas sa to preklopí do decentnej skečovej komédie.




To, že to je skvele napísané a žiadny z hercov to ničím nekazí už pri tejto úrovni produkcie ani netreba pripomínať, s týmto sa v Netflixe jednoznačne vysporiadali už pred rokmi. Ak niekoho pred Wanderlustom varovať, tak potom idealistické romantické duše, ktoré rady vidia lásku a vzťahy ako všetko alebo nič. V tomto prípade vám budú hlavní hrdinovia pripadať ako sebatrýzniaci sa pokryteckí idioti. Nám ostatným ale tento striedmy realizmus a obyčajný ľudský strach zo samoty ako hlavná životná motivácia pripadajú celkom povedomo a tých šesť hodín zlupneme na dve posedenia. 

Wanderlust Wanderlust Reviewed by Rado Ondřejíček on 04 marca Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.