Bohemian Rhapsody

Asi už troška s krížikom po funuse, ale zašiel som aj na toto, aby som zistil, či sa mi zdajú pravdivejší tí, čo to považujú za film roka, alebo tí, čo hovoria o sklamaní. A výsledok je... som na strane tých druhých, tých sklamaných. Trailer vyzerá skvele a sľubuje mnohé, lenže film to neponúka. 
Bohemian Rhapsody je povrchné kino, najmä na to aké je to dlhé. Namiesto ponoru je to len taký abstrakt. Kostýmy a hudba môžu sedieť, ale film v ktorom sa veci dejú akoby samé od seba nezachránia. Rami Malek si možno nacvičil Mercuryho pohyby, ale inak ho nepripomína skoro ničím, väčšinu času je úplne mimo postavy a ešte k tomu sa Freddieho z nejakého nepochopiteľného dôvodu rozhodli zobraziť ako akéhosi prostáčika na hranici mentálnej subnormy. 
Je tam po troške z každého niečo, troška o hudbe, troška o sexualite, troška o vzťahoch v kapele, ale z ničoho poriadne, film sa za celý čas nevyberie žiadnym smerom. Škoda ho. 
A ešte jedna vec. Bol som prekvapený slovenským prekladom. Netušil som, že už sa aj titulky do veľkých filmových hitov dávajú v rámci šetrenia robiť ľuďom, čo absolútne netušia, čo vlastne prekladajú a tak aspoň trikrát za film preložia úplnú blbosť. 
"We are getting complaints about the noise. From a lady in Belgium" - hecuje Bob Geldof plné Wembley na koncerte Live Aid. A do toho slovenské titulky "Niekto sa sťažuje na šum...".
Bohemian Rhapsody Bohemian Rhapsody Reviewed by Rado Ondřejíček on 03 decembra Rating: 5

Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.